Vanaf 5 jaar kan elk kind bij ons terecht en worden er 2 trainingssessies georganiseerd per week.

Bij U-6 wordt alleen getraind en sporadisch deelgenomen aan Foot-Festivals 2 tegen 2  (volgens de nieuwe reglementen en richtlijnen van de KBVB) in samenwerking met naburige ploegen.  Na nieuwjaar stijgt het aantal Foot-Festivals.  SK Wachtebeke was afgelopen seizoen op dit vlak een pionier in de regio.

Vanaf U-7 wordt er ingeschreven met één of meerdere ploegjes, afhankelijk van het aantal spelers.  U-7 speelt 3 tegen 3.

Het uitgangspunt is dat elk kind evenveel aandacht en respect verdient, maar ook talloos veel balcontacten.  Door middel van onze opleidingskeuze kunnen wij dit garanderen.  Het wedstrijdresultaat is ondergeschikt aan de individuele ontwikkeling van elk kind!  

De spelers dragen steeds aangepaste voetbalkledij naargelang de weersomstandigheden.

Gelieve alle kledij van naamtekens te voorzien. 

Duiveltjes en Preminiemen (U6 t.e.m. U11) zijn door de KBVB verplicht om met vaste studs te spelen.  Ook voor de andere categorieën wordt aangeraden om zoveel mogelijk met vaste studs te spelen.  

Het dragen van beenbeschermers is verplicht, zowel tijdens de training als tijdens de wedstrijd. 

Eigen drank tijdens de training in een gepersonaliseerde fles of drinkbus is sterk aan te bevelen.

Zoals in elke club gebeurt het dat de "betere spelers" gecontacteerd worden door andere clubs om te komen "testen" of "spelen".  Dit vormt geen probleem, maar licht dan op voorhand de TVJO of uw trainer in.  In principe dient u om te testen te beschikken over een schriftelijke toelating van de club waar het kind is aangesloten. 

SK Wachtebeke is fier wanneer het eigen opgeleide jeugdspelers ziet vertrekken naar een opleiding niveau interprovinciaal, elite 2 of elite 1.

De trainingen vangen aan in de eerste week van augustus

De “competitie” start tijdens het eerste weekend van september. 

Tijdens de wintermaanden wordt er door ALLE jeugdteams getraind op het domein Puyenbroeck (kunstgras).